Борусия Дортмунд удари Славия Прага с 2:0 като гост в среща от група "F" на Шампионската лига, играна на стадион "Синобо стейдиъм".

Гостите очаквано бяха по-дейни в първите минути, създавайки няколко доста интересни положения чрез Джейдън Санчо и Марко Ройс, но отбраната на парижани се справяше.

В средата на първото полувреме пред Славия се откри невероятна възможност, но излезлият сам срещу Бюрки Масопуст би право в тялото на вратаря.

Десетина минути преди почивката Борусия откри резултата чрез необичаен голмайстор - Ашраф Хакими. Бекът проби отдясно и завърши по чудесен начин с левачката соловата си акция.

В началото на второто полувреме Санчо излезе сам срещу вратаря, но отново не завърши по най-добрия начин. Домакините отвърнаха с извеждащ пас към Текъл, който излезе на стрелкова позиция, но шутира малко покрай дясната греда.

"Жълто-черните" не предлагаха нищо интересно в предни позиции, а в защита на няколко пъти бяха "изваждани" от Бюрки, който се позиционираше добре при ударите към вратата му. Едва десетина минути преди края Хакими финтира и би силно, но в ръцете на Колар.

В 89-ата минута обаче Хакими не прости на съперника и вкара втория си гол след мълниеносна контраатака, при която беше изведен от Юлиан Брандт отляво на атаката. Мароканецът запази самообладание и реализира по диагонала.

Така вестфалци събраха 4 точки и излязоха на върха в групата преди двубоя между Барселона и Интер тази вечер.


Славия Прага - Борусия Дортмунд 0:2

0:1 Ашраф Хакими - 35'
0:2 Ашраф Хакими - 89'