Българският вратар Георги Китанов, който не се раздели по най-добрия начин с родния си клуб Черно море (Варна), ще продължи кариерата си в Румъния, пише gsp.ro.

24-годишният Китанов подписва за три години с Астра (Гюргево), завършил на 5-о място през миналата година в румънската Лига 1. Китанов е представен като играч на ЦСКА, което е логично предвид факта, че имаше договор с армейците и играеше под наем във Варна. Сега договорът му с Астра е за три години.

В българското първенство има вече 160 мача в Първа лига, след като дебютира още на 17. Бил е юношески и младежки национал на нашата страна, а преди да навърши пълнолетие беше на проби в ПСВ Айндховен, както и обект на интерес от белгийския Генк.

Китанов затвърждава българската вратарска връзка в този клуб, където до зимата пазеше национала Пламен Илиев.

Астра представи вратаря от Варна като едно от трите си нови попълнения, които отиват на лагера в Австрия. Другите са 26-годишният атакуващ халф Флорентин Матей, който се завръща в тима, и левият халф Гуднес Аджай, пристигащ от хърватския Риека. 24-годишният нигериец е брат на Айзък Съксес от Уотфорд.