Финалите в Шампионска лига и Лига Европа ще се играят през август. Това реши УЕФА относно отложените турнири заради пандемията от коронавирус, която блокира целия свят.

Според "Сънди Таймс", европейската централа не е склонна на нулев сезон. Причината за това са чисто финансови. Само в Англия доходите на клубовете от продажба на телевизионни правата са 840 млн. паунда.

По план финалите в евротурнирите без пандемия бяха както следва Шампионска лига - Истанбул - 30 май, Лига Европа - 27 май в Гданск. Президентът на УЕФА Александър Чеферин сподели, че клубните шампионати трябва да се подновят най-късно юли и да бъдат завършени най-късно до август.

"Целта е да подновим двубоите от първенствата в средата на май. Може и през юни, а дори и в края на юни. Но ако не успеем дотогава, то сезонът вероятно ще бъде провален", коментира словенецът пред La Repubblica.

Припомняме, че от Шампионска лига остава да се изиграят четири 1/8-финални реванши. Това са Ювентус - Олимпик Лион (0:1 в първия мач), Манчестър Сити - Реал Мадрид (2:1), Байерн Мюнхен - Челси (3:0) и Барселона - Наполи (1:1).

Сред осемте най-добри отбора се класираха Атлетико Мадрид, който детронира Ливърпул, Аталанта, сразил Валенсия, ПСЖ, елиминирал Борусия Дортмунд, и РД Лайпциг, справил се с Тотнъм. 

Лига Европа пък е на фаза 1/8-финали.

Ето и двойките там:

Истанбул Башакшехир (Турция) - Копенхаген (Дания)
Олимпиакос (Гърция) - Уулвърхамптън (Англия)
Рейнджърс (Шотландия) - Байер (Леверкузен) (Германия)
Волфсбург (Германия) - Шахтьор (Донецк) (Украйна)
Интер (Италия) - Хетафе (Испания)
Севиля (Испания) - Рома (Италия)
Айнтрахт (Франкфурт) (Германия) - Базел (Швейцария)
ЛАСК (Австрия) - Манчестър Юнайтед (Англия)