Елиминациите в Шампионската лига и Лига Европа могат да завършат с мини-турнири, където всеки етап ще се състои от един мач. Това съобщи от британското издание "Mirror".

Състезанията бяха прекъснати поради пандемията на коронавирус. Подобни мини-турнири могат да се проведат през август след приключването на отделните първенства.

Обсъжда се предложение всички оставащи мачове от Шампионската лига да се изиграят на едно място - към момента в Истанбул, където трябва да се проведе и финала на турнира.

Както е известно, до момента са излъчени половината четвъртфиналисти - Аталанта, ПСЖ, Атлетико Мадрид и РБ Лайпциг. Остават реваншите от осминафиналите, в които участват отборите на Барселона, Байерн, Челси, Манчестър Сити, Реал Мадрид, Ювентус, Лион и Наполи.

В същото време съдбата на Лигата на нациите ще бъде обсъдена и на видеоконференция с участието на всички национални асоциации.

Обект на разговори в нея ще бъдат и Европейското първенство на жени, което трябва да се проведе през 2021 в Англия, както и това за младежи до 21 години.