Челси помете Хъдърсфийлд с 3:0 като гост в двубой от първия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Джон Смит Стейдиъм".

Голямата новина за гостите беше включването в стартовия състав на най-скъпия вратар в историята Кепа Арисабалага, купен за цели 80 милиона евро от Атлетик Билбао преди дни.

"Сините" откриха резултата на късмет десетина минути преди почивката, когато Н'Голо Канте не уцели добре топката , но я прати в мрежата. Малко преди паузата новото попълнение на столичани Жоржиньо беше точен от дузпа.

През второто полувреме момчетата на Маурицио Сари държаха здраво юздите и в 80-ата минута направиха аванса си класически чрез Педро, получил хубав пас от Еден Азар. Така Челси оглави таблицата в английската Висша лига, докато Хъдърсфийлд е на дъното.


"Сините" очаквано взеха инициативата от самото начало и в първите десетина минути пред Алваро Мората се откриха две много добри възможности. В първия случай той шутира встрани от положение на засада, а след това топката му беше открадната в последния момент.

В средата на първото полувреме домакините вече се бяха окопитили и пробваха далечен изстрел чрез Причард, който обаче не затрудни по никакъв начин заелия добра позиция Кепа. Последваха няколко изсипвания на топката в наказателното поле на столичани, но не се стигна до нищо опасно.

Десетина минути преди почивката Челси излезе напред в резултата на късмет. Атаката беше започната през центъра от Педро, разтеглил вляво за Вилиан. Бразилецът финтира защитник и центрира леко назад към Н'Голо Канте, който не уцели добре топката, но все пак успя да я провре в долния ляв ъгъл.

Хъдърсфийлд беше много близо до изравняването малко след това, когато Муние стреля опасна с глава след изпълнение на корнер, но слисаният Кепа само видя как получава помощ от страничната греда.

Минута преди паузата Челси получи право да изпълни дузпа за нарушение на Шиндлер срещу Маркос Алонсо в пеналта. Новият в редиците на лондончани Жоржиньо застана зад топката и изпълни хладнокръвно с точен удар в долния десен ъгъл.

Челси беше много близо до трето попадение при две ситуации след почивката, но първо ударът с глава на Рюдигер беше спасен от вратаря, а след това Алонсо нацели напречната греда след зрелищно завъртане и стрелба по усет.

Последва сравнително спокоен период, в който гостите умело защитаваха преднината си, без да допуснат каквито и да е изненади пред своята врата.  Хъдърсфийлд все пак внесе смут в пеналта на своя опонент четвърт час преди края, но продължаваше да изпитва трудности в завършващия удар.

Интригата беше ликвидирана в 80-ата минута, в която влезлият като резерва Еден Азар чукна хитро за оставения непокрит отдясно Педро. Испанецът също демонстрира класа, промушвайки кълбото в долния ляв ъгъл.

 

Хъдърсфийлд - Челси 0:3

0:1 Н'Голо Канте - 34'
0:2 Жоржиньо - 45', дузпа
0:3 Педро - 80'