Челси - Евертън, двубой от 27-ия кръг на Висшата лига, стадион "Стамфорд Бридж". 14:45 часа българско време.

Групата на Челси за мача:

Вратари: Чех, Шварцер
Защитници: Иванович, Коул, Кейхил, Тери, Аспиликуета
Полузащитници: Рамиреш, Лампард, Оскар, Микел, Шюрле, Салах, Азар, Вилян, Матич
Нападатели: Ето'о, Торес, Ба

Контузени: Луис, Ван Гинкел


Прогноза на Gol.bg:
Лондончани все още са лидери в класирането, благодарение до голяма степен, че двубой на Манчестър Сити от миналия кръг бе отложен. "Сините" обаче трябва да стигнат до победа днес, за да имат шансове да си запазят позицията и след този 27-и кръг.

Мениджърът на домакините Жозе Моуриньо няма да може да разчита на Луис и Ван Гинкел за днешната среща, но всички други футболисти на тима ще са на линия за сблъсъка срещу "Карамелите".

Гостуващият тим от своя страна ще бъде без Лукаку, Овиедо, Нейсмит, Гибсън, Алкараз и Коне.

Проблемите пред Роберто Мартинес са ужасни, тъй като специалистът практически е останал без атака за днешния изключително важен мач.

Принципно "Карамелите" са неудобен противник за Челси и за последните 5 мача между двата тима Евертън е постигнал 2 победи над лондончани, а освен това отборът е загубил три пъти.

Формата на домакините обаче не е никак толкова обнадеждаваща, колкото бе преди няколко седмици и тимът е записал само 2 победи за последните си 5 мача от всички турнири.

Лондончани се издъниха лошо във Висшата лига срещу средняци от Уест Хям и Уест Бромич, а освен това за този брой срещи отборът загуби гостуването си на Манчестър Сити за ФА Къп и така отпадна от турнира.

Евертън от своя страна е записал 3 победи и 2 равенства за последните си 5 турнирни мача.

Нашата прогноза за сблъсъка днес е успех за домакините с един единствен гол.

Резултат: Челси - Евертън 1:0