Един от лидерите в състава на Черно море Даниел Димов, който в периода 2011 - 2014 игра за Левски, коментира предстоящия мач на „Герена".
 
„Ние няма с какво да се изненадаме, защото се познаваме достатъчно добре. За всички е ясно, че Левски разполага с много добър отбор и ще иска да се докаже пред своя публика след смяната на треньора. Малките детайли ще решат този мач. Трябва да сме по концентрирани и да сведем до минимум грешките си", категоричен е защитникът, цитиран от "Меридиан мач".
 
Варненци провеждат интензивни двуразови тренировки на клубната база на стадион „Младост". Илиас Хасани се подготвя индивидуално с леки кросове заради болежки от мача с Ботев (Bp), но се очаква да бъде готов за срещата в понеделник.
 
Централният нападател Ради Василев, който по време на лятната подготовка имаше проблеми с глезена, вече тренира пълноценно с надеждата в най-скоро време да бъде част от групата. Левият бек Мартин Костадинов също стартира с леки физически натоварвания, а очакванията са до седмица да започне пълноценна подготовка.
 
От клуба потвърдиха преотстъпването на младия защитник Ивайло Марков в Царско село. През юни той подписа едногодишен договор с „моряците", но голямата конкуренция на поста централен защитник в лицето на Илиас Хасани, Даниел Димов, Миро Енчев и Пламен Димов продиктува временната раздяла.