Пореден сезон с екипа на Черно море ще изиграе младият Мартин Минчев. След силното си представяне миналата година, юношата на клуба вече е сред основните фигури в отбора, направи и дебюта си за националния отбор. Разговаряме с Мартин след края на лагера на “моряците” в Банско за очакванията му за новия сезон и за мечтите му във футбола.

Марто, готов ли е според теб отборът за новия сезон?
Направихме добра подготовка. Лагерът в Банско мина доста бързо, предвид сгъстената програма от тренировки и контроли. Заниманията бяха тежки, но вече се чувстваме по-свежи и се надявам скоро да сме готови на 100% за първия мач. Всички футболисти се готвиха здраво и бяхме пълноценни в тренировъчния процес. Това ще допринесе и за представянето ни през сезона.

Как ще коментираш включването на новите футболисти, които бяха привлечени през лятото?
Новите момчета в отбора бързо се адаптираха. Мога да кажа, че са добри футболисти и не е случайно, че идват в Черно море. Исмаил Иса ми направи много добро впечатление, той най-бързо се приобщи към колектива. С него се запознахме в националния отбор, като още тогава разбрах, че е добър човек. Излишно е да коментирам качествата му.

След като вече направи дебют за националния отбор, мислиш ли за трансфер в чужбина?
Ако трябва да съм честен, много се изненадах от първата повиквателна за националния отбор. Зарадвах се и не можех да повярвам, че е истина. Това е уникално чувство, още повече за играч на моите години. Това допълнително ме мотивира да работя. След двете повиквателни за представителния тим на България съм още по-амбициран да тренирам, за да съм готов един ден да играя в чужбина. Сега целта ми е да се развивам. С максимално раздаване в тренировъчния процес и срещите от шампионата смятам, че мога да го постигна. Това е пътят, който следвам. Мечтая да се утвърдя в националния отбор и с голове да прославя Черно море и България.

Желая трансфер в чужбина, но не и на всяка цена. В момента е важно да вдигам нивото, защото знам, че леко отпускане ще доведе до крачки назад в развитието ми. Разбира се, като всеки футболист мечтата ми е да играя голям футбол в голямо и силно първенство, каквото например е в Германия. Бих се радвал ако един ден имам възможност да играя в Бундеслигата. Знам обаче, че мечтата ми може да се сбъдне само ако тренирам здраво. Мисля, че в Черно море имам всички предпоставки да го правя.

С добър треньор и покрай добрите футболисти, каквито определено имаме във Варна, мога само да се усъвършенствам. Ако получа конкретно предложение от отбор в чужбина, ще е добре дошло, но в момента това не е най-важното за мен. Имам какво още да уча и ми е необходим повече опит, за да постигна мечтите си. Знам, че да се играе в чужбина е много трудно. Конкуренцията е огромна, но съм амбициран да се докажа като футболист. Искам да благодаря на феновете на Черно море за подкрепата към отбора, която непрекъснато демонстрират. Без тях няма как да постигаме успехи.