ЦСКА постигна победа с 2:0 над Локомотив (Пловдив) в среща от първия кръг на Първа лига, която се игра на стадион „Българска армия”.

Домакините започнаха мача колебливо, но след почивката показаха доста по-добра игра и стигнаха до успеха.

Мауридес се разписа в 52-ата минута в официалния си дебют за тима, а Жоржиньо удвои аванса на тима десет минути след това.

Това бе и дебютен мач на Нестор Ел Маестро начело на тима в елитния ешалон на родния футбол.


Срещата започна с интересно положение за домакините и в 6-ата минута Бодуров отправи удар от въздуха с глава, но топката премина покрай вратата.

В 13-ата минута „армейците” направиха сериозен пропуск. Жеферсон нахлу отляво и достави добре топката към Мауридес, а той се размина с нея. Милина обаче не се намеси добре и кълбото попадна в краката на Интима, който от перфектна позиция го прати над вратата.

През следващите минути домакините владееха повече топката от своя противник, но чистите положения в крайна сметка липсваха.

В 28-ата минута Локо създаде добър шанс, но ударът на Карагарен от няколко метра бе блокиран и така и не се стигна до попадение.

До почивката нямаше кой знае какви опасности пред двете врати и в крайна сметка резултатът остана непроменен.

Второто полувреме започна ударно за домакините и те стигнаха до попадение в 52-ата минута чрез новото си попълнение Мауридес.

Заместникът на Каранга бе намерен прекрасно от Джеси и от близка дистанция с глава не остави шансове на Милина.

В 56-ата минута Малинов пусна топката в наказателното поле с остро подаване по земя, но Езе се намеси решително.

Броени минути след това Черниаускас се намеси прекрасно и изби с върха на пръстите си удар на Умарбаев от дистанция.

В 62-ата минута ЦСКА удвои аванса си и уби интригата в мача. Жоржиньо бе намерен от Жеферсон на близката греда и вкара топката в мрежата.

Броени минути след това Мауридес можеше да вкара втория си гол в мача, но този път ударът на бразилеца бе неточен.

В 73-ата минута Жоржиньо можеше да направи резултата класически, но неговият удар мина над напречната греда. До самия край на мача не се стигна до повече попадения, а Локо изпусна добър шанс да намали малко преди края. 

ЦСКА – Локомотив (Пловдив) 2:0
1:0 Мауридес 52

2:0 Жоржиньо 62

ЦСКА: Черниаускас, Жеферсон, Чорбаджийски, Бодуров, Секулич, Родригес, Малинов, Пинто, Бикел (46 – Джеси), Мауридес (73 - Aнтов), Жоржиньо (88 - Перейра)

Локо (Пд): Милина, Везалов, Езе, Ангелов, Джалилов, Банович, Жуниор, Карагарен, Михалевич, Буна, Умарбаев