Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде интервю за „Диема Спорт“ преди утрешното дерби с Левски. 52-годишният специалист разкри до известна степен тактическите си планове и призна, че не се притеснява заради младостта на част от играчите си.

„Тактическата постройка стъпва върху качествата на футболистите. След като ние имаме добри футболисти и с качества за ляво крило, дясно крило и централен нападател, значи, че ние ще играем с поне трима нападатели. Ще играем по-директен футбол, по-агресивен футбол, по-близо до противниковата врата. После имаме приоритети и в защита.”

„Ние обаче имаме и друга система, по която ще работим. Ще имаме поне две тактически постройки, на които ще разчитаме. Винаги по време на мач, според развитието на мача, могат да настъпят промени. Аз имам навика да правя много ротации и мога да кажа, че се получава”, призна Пенев.

След напускането на Станислав Манолев и контузията на Жеферсон, изглеждаше, че ЦСКА ще има проблеми в крайните зони на защитата си, където треньорът залага на младите Стойчо Атанасов, Ангел Лясков и Иван Турицов.

„Само така изглежда, въпреки че са млади футболисти. Ще има наказани, контузени, но имаме достатъчно играчи, с които да изиграем един силен двубой.“

„Дербито с Левски се чака цяла България. Мачът с най-много заряд, с най-много емоции. Това са двата клуба в България. Където и да се намират двата отбора, както и да играят, в каквато и форма да се намират, това си е топ срещата за България”, анализира Ел Голеадор.

„Мач с директния противник. Имаме голям стадион, многобройна публика, която ще подкрепя отбора си. Ние разбира се имаме поставени задачи. Целта пред ЦСКА винаги е била да бъде шампион. Изоставаме с няколко точки, но мисля, че това ще бъде наваксано. Имаме мачове срещу всички отбори. Ние се целим в първото място. Кой къде се намира в момента не е толкова важно. Важно е къде ще завърши в края на първенството.“

„Не трябва да подценяваме нито един двубой. Нито със силните, нито с по-посредствените отбори. За всеки мач дават три точки. Разбира се, има един морален момент, емоционален, когато побеждаваш директния съперник.“, допълни треньорът на ЦСКА.