Нов треньор се чака в ЦСКА в началото на месец март. Армейците ще се сдобият с кондиционен специалист, след като не разполагаха с такъв в продължение на близо година – от миналото лято насам.

Италианецът Роко Перота напусна през юли, а отборът се готвеше по програма оставена от него.

Сега обаче Стойчо Младенов е активизирал връзките си в чужбина и е намерил подходящия треньор за специфичната позиция. И от март такъв ще бъде назначен, информира клубната телевизия на ЦСКА.

Неговото име все още не се съобщава от клуба, като най-вероятно той ще е от Германия или Португалия. Възможно е да бъде и треньор работил с Младенов при един от предишните му престои на „Армията”.

Любопитното е, че в момента в ролята на кондиционен наставник влиза отказалия се от футбола Тодор Янчев. Той води физическите занимания на играчите поради липсата на специалист в областта, но Янчев все пак не е профилиран на тази позиция.

Въпреки това, ЦСКА показва доста добра кондиция в контролите до този момент. Бе на ниво във физическо отношение и през целия есенен дял от сезона.

Отборът залага на висока преса и я упражнява без особени затруднения. Натоварването е по-тежко единствено за две от новите попълнения – Бръкляча и Николич, които нямат игрова практика в продължение на повече от половин година, но и те навлизат бързо в подходяща кондиция.

Доказателство за добрата физическа подготовка е и, че в отбора няма много травми.