Португалец с беден стаж в Европа ще ръководи първата среща между ЦСКА и Титоград във вторник. Това е Луиш Годиньо, който е сред най-добре представящите се млади рефери в страната си. 

Той дори се нареди на седмо място в класацията, изготвена от местната съдийска комисия за новото първенство.  УЕФА пък го ползва да следи системата ВАР по време на последното европейско първенство за юноши до 21 години. Годиньо ще дебютира у нас. 

До този момент той е ръководил два мача в турнирите - Рудар Веление - Тре Фиори (7:0) и Лех - Пелистер (4:0).  През април реферът се превърна в сензация в цяла Европа. 

Причината за това бе култова случка по време на победата на Шавеш с 4:1 над Насионал. Годиньо извади червен картон на помощника си Жорже Крус. Разбира се, на майтап. 

Годиньо санкционира колегата си, който стана причина срещата да бъде прекъсната за известно време, защото в началото на второто полувреме Крус поиска спешно да напусне страничната линия, тъй като му се ходи до тоалетна. 

Годиньо се съобрази с асистента си, но след като той се върна му показа червен картон, за да не повтаря отново комичната сцена, която предизвика доста бурен смях от страна на феновете. 

Грешникът обаче няма да бъде в екипа на колегата си на „Българска армия“. Асистенти са Годиньо са Руй Тейшейра и Луиш Кампош, пише "Тема спорт". 

Иначе ЦСКА ще се готви далеч от чужди очи до мача с Титоград. „Червените“ обявиха, че дори официалната им тренировка преди двубоя с черногорците ще бъде закрита.  Единствен Добри Митов ще излезе на светло. Той ще даде пресконференция в 17,00 часа. 

Колегата му Драголюб Джулетич ще говори в 20,10 часа, а 20 минути по-късно Титоград ще излезе за тренировка на „Българска армия“. Черногорците са обявили, че журналисти могат да присъстват през първите 15 минути.