Книгата "Червената одисея - 25 истории за ЦСКА в Европа" бе представена в Музея на спорта на националния стадион "Васил Левски". В презентацията участваха големият треньор на армейците Аспарух Никодимов и други участници в европейските успехи на ЦСКА от различните поколения като Стоян Йорданов, Пламен Марков и Велизар Димитров.

В "Червената одисея" е събрана цялата футболна слава на ЦСКА в Европа. Най-успешният български участник в турнирите на УЕФА има в летописите си десетки бележити успехи. Свалял е от трона цели три европейски шампиона. Побеждавал е първенците на най-елитните футболни страни от континента - Англия, Испания, Италия, Германия, Холандия и Франция. Тези постижения са изключително важна част от историческото наследство на българския футбол и са описани много подробно от авторите Станил Йотов и Цветан Дерменджиев. 

"Червената одисея" в Европа се съдържа в общо 25 истории, посветени на всички големи геройства на ЦСКА - от София през цяла Европа чак до Нотингам и Ливърпул. Пресъздадени са и чрез разказите на 57 футболисти и треньори, взели участие в над 60-годишните европейски приключения на ЦСКА.

В книгата читателят ще открие много нови, неизвестни за широката аудитория факти и случки. Поместени са и статии от български и чуждестранни медии, отразявали победния марш на армейците. А в края, за пръв път в печатно издание, се публикува и пълната статистика от всичките мачове на ЦСКА в турнирите на УЕФА, плюс почетните ранглисти на отбора.

"Всички, които обичат ЦСКА, искат славата на клуба да се върне по-бързо. Но в последните години авторитетът на ЦСКА спадна доста. Отборите идват на нашия стадион, без да имат респект от името ЦСКА".

"Трябва да се вземат крути мерки, за да може футболистите, които идват в ЦСКА, да знаят къде се намират. ЦСКА заслужава да има по-добър стадион. Това е едно от важните неща, защото това е твоят дом. Влизаш там и настроението ти се разваля, като видиш какви руини има и какво представлява стадиона", каза Аспарух Никодимов.