ЦСКА се спаси от грандиозна издънка, след като постигна измъчена победа с 1:0 при гостуването си на Витоша Бистрица в мач от 25-ия кръг на първенството.

Единственият гол в срещата отбеляза резервата Евандро в 86-ата минута. През първото полувреме Али Соу изпусна дузпа, а след почивката нападателят направи и фрапантен пропуск, след което напусна терена.

 

С успеха "червените" събраха 49 точки и в класирането изпревариха Левски. Витоша пък официално изпада от елита.

ЦСКА получи и много лоша новина. Твърдият титуляр в халфовата линия Рубен Пинто получи жълт картон и ще е наказан за първия 1/2-финален мач за Купата на България с Ботев в Пловдив в сряда. 


В началните минути Витоша оказа изненадващ отпор на ЦСКА и не позволяваше опасности пред вратата на Николай Кръстев. След почти четвърт част игра Едвин Джеси нахлу в наказателното поле и падна в опит да спечели дузпа, но такава не беше отсъдена.

Малко по-късно дойде и първият точен удар в мача. Греъм Кери стреля от фаул в стената, топката попадна в Иван Турицов, който шутира, но Кръстев спаси. В 20-ата минута Стефано Белтраме демонстрира висока класа. Бившият футболист на Ювентус преодоля двама защитници и стреля от движение, но на сантиметри от напречната греда.

180 секунди по-късно Брадли Мазику беше съборен в наказателното поле и този път ЦСКА получи дузпа. Зад топката застана Али Соу, който до последно изчака реакцията на Кръстев. Вратарят обаче демонстрира здрави нерви, не се хвърли предварително и в крайна сметка улови удара на нападателя.

После "Тигрите" продължиха да се защитават отлично, а в 37-ата минута показаха зъби и в предни позиции. Опитният Емил Гъргоров шутира, но в аут. Малко по-късно Кристиян Малинов стреля покрай целта, а след това Белтраме отново беше под светлината на прожекторите. Италианецът напредна и отправи удар, но и неговият мерник изневери. До края на полувремето Кери не успя да уцели вратата от фаул.

В 51-ата минута Соу направи нов фрапантен пропуск. Той се озова очи в очи с Кръстев, но не успя да го преодолее от 3 м и малко по-късно беше сменен с Ахмед Ахмедов. В 64-ата минута Турицов намери бившия нападател на Дунав Русе, той се измъкна и засече от малък ъгъл, но в ръцете на Кръстев.

Секунди по-късно и току-що появилият се на терена Рафаел Енрике можеше да открие резултата. Той беше изведен по диагонала, но прати топката в аут. ЦСКА продължи да натиска и Рубен Пинто също се опита да промени резултата, но шутът му беше твърде лек и по никакъв начин не затрудни вратаря.

В 79-ата минута Милош Крушчич хвърли всичко в атака. Евандро смени Белтраме, а Томи Юрич се появи на мястото на Пинто и ЦСКА заигра с двама централни нападатели. И този ход се оказа отличен, защото в 86-ата минута "червените" се спасиха от грандиозна издънка. Кери центрира от левия фланг, Евандро изпревари Богомил Дяков и с изящно изпълнение с глава донесе победата за гостите.

Витоша - ЦСКА 0:1

Голмайстор: Евандро (86)

Витоша: 12. Кръстев, 3. Зюмбулев, 5. Бонев, 9. Димитров (83-Сила), 10. Амзин, 14. Садула, 17. Динев (46-Кутев), 23. Гъргоров (53-Първанов), 22. Дяков, 93. Кабов, 96. Иванов
Треньор: Асен Букарев

ЦСКА: 13. Бусато, 19. Турицов, 26. Антов, 11. Занев, 18. Мазику, 6. Пинто (79-Пинто), 15. Малинов, 8. Кери, 24. Белтраме (79-Еванрдо), 21. Джеси (62-Енрике), 22. Соу (55-Ахмедов)
Треньор: Милош Крушчич 

Бистрица, ст.: "Витоша"
Съдия: Радослав Гидженов
Жълти картони: Кръстев, Динев, Амзин, Зюмбулев, Дяков (Витоша); Пинто, Ахмедов (ЦСКА)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=717dcd2fc0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>