Мийо Цакташ, който вкара два гола за победата на Хайдук Сплит срещу Славия с 3:2 в София в мач от Лига Европа е бил уверен в успеха за хърватския отбор. 

"Нашият отбор притежава качество, но в момента се борим със себе си, защото има липса на увереност. Допускаме грешки, които не би трябвало да се случват. Заслужавахме да спечелим и да продължим напред. По-силни сме, просто трябваше да го покажем на терена. Не бяхме добре настроени психологически след поражението от Осиек за първенство", заяви Цакташ пред хърватските медии.

Той похвали дебютантите в състава на Хайдук.  "Винаги е добре, когато идват млади местни кадри. Те показаха своята стойност и свършиха добра работа. когато печелим, увереността се покачва", каза още Цакташ.

Старши треньорът на хърватския отбор Желко Копич също е доволен от представянето на Хайдук. "Вкарахме гол в правилния момент и контролирахме играта. Реализирахме голове и тогава давахме възможност на съперника да играе. Заслужавахме да продължим напред, след като последните дни не бяха особено приятни за нас. Поздравявам момчетата за успеха", коментира Копич.

В третия квалификационен кръг на Лига Европа Хайдук ще играе срещу румънския ФКСБ.