Себастиан Фетел е склонен да допуска грешки, когато е под напрежение. Това обяви бившият му съотборник в Ред Бул Марк Уебър. 

Германецът води с 8 точки пред Люис Хамилтън преди Гран При на Германия в неделя и ще иска силно представяне, както у дома, така и в Унгария другата седмица, но според австралиеца колкото повече се увеличава натиска върху него, толкова по-голяма става вероятността той да допусне някакъв срив. 

„Фетел е склонен да се поддава на напрежението и да греши. Обикновено това става, когато обстоятелствата са различни от обичайните, често при кола за сигурност. В Абу Даби през 2012-а се удари, помним и Азербайджан миналата година. При повече усложнения нещата стават по-трудни за него“ заяви Уебър. 

„Още през 2007 с Торо Росо той се блъсна в мен в Япония и изпусна сигурен подиум. Тогава разбира се имаши и други обстоятелства, валеше силно, а и бе доста млад. Освен това не обича несигурността по отношение на гумите и не се чувства комфортно, когато има неяснота за тяхната работа“ добави австралиецът. 

Днес са свободните тренировки, утре квалификацията, а в неделя и състезанието в Германия, където отново се очаква здрава битка между Ферари и Мерцедес.