Новината от Формула 1, която се очакваше и която всички знаеха, вече е факт: Шарл Льоклер сменя ветерана Кими Райконен във Ферари. Това обявиха от Скудерията, след като първоначално съобщиха, че финландецът напуска след края на сезона. 

Световният шампион за 2007 обаче, няма да си тръгне от Формула 1, като ще заеме мястото на младока в Заубер, където французинът показа таланта си през тази година. 

Договорът на Кими е за 2 сезона, като по този начин той ще се завърне в тима, където започна кариерата си. Контрактът на Льоклер пък е само за 2019-а. 

„Мечтите се сбъдват. Ще карам за Ферари във Формула 1 през 2019 година. Вечно ще бъда благодарен на отбора за възможността, която получавам“ написа младият пилот в Туитър. 

Неговото идване в тима от Маранело може да бъде определено като „историческо“, тъй като до момента Ферари не залагаше на млади и неопитни пилоти в отбора си. Затова и напрежението догодина върху 20-годишния състезател със сигурност ще бъде сериозно. 

В същото време Кими се наслаждава на силна година, въпреки че отново е в сянката на Себастиан Фетел и ще бъде интересно в оставащите стартове какво ще бъде поведението му на пистата и доколко ще помага на германеца в битката му с Люис Хамилтън.