Серхио Перес официално бе потвърден за пилот на Форс Индия за сезон 2019-а и така още едно място за следващата година във Формула 1 бе заето. 

Очакванията така или иначе бяха, че мексиканецът ще кара за отбора за 6-а поредна кампания, въпреки някои слухове, които го пращаха в Макларън и Хаас. 

„Много съм щастлив от това, че има яснота за бъдещето ми и съм силно мотивиран за следващата година. Форс Индия е моят дом от 2014-а и тук получих възможност да се развивам и да покажа качествата си на пистата. Постигнахме много досега, но смятам, че най-доброто предстои“ заяви Перес. 

„Серхио е един от най-талантливите и постоянни пилоти на решетката. Той ни носи стабилност и за нас е отлично, че е тук. Започваме нова вълнуваща глава в живота на отбора и сме радостни, че Серхио ще продължи да кара за нас“ заяви шефът на отбора Отмар Шафнауер. 

Очаква се при това положение другата позиция в отбора се очаква да заеме Ланс Строл, което пък ще потвърди напускането на Естебан Окон, който най-вероятно ще остане без отбор за следващия сезон, след като свободни места остават само в Торо Росо и Уилямс.