Люис Хамилтън призна, че е изненадан от стратегията на Мерцедес да кара с две спирания в бокса, което вероятно оказа влияние върху третото му място в САЩ. 

Британецът наистина бе по-бърз от конкурентите си в края и в предпоследната обиколка опита атака срещу Макс Верстапен, но не успя да го изпревари и така ще трябва да чака до Мексико за 5-ата си титла. 

„Честно казано сами си усложнихме състезанието и не съм сигурен защо стратегията бе такава. 12 секунди в края бяха много. Честно казано мислех, че ще се справя по-добре, но все пак не можеш всеки път да бъдеш прав“ заяви Люис, който се нуждае от 5 точки в Мексико за титлата. 

„В края с Макс се получи здрава битка. На него винаги трябва да му оставиш повече място, но смятам, че всичко бе по правилата и бе наистина забавно. Щеше ми се да има още няколко обиколки. Разбира се поздравления за Кими, който не бе печелил от дълго време, а сега се справи без грешка и аз съм много радостен за него. Макс също се справи отлично, след като стартира толкова назад“ добави британецът.