От Ферари никога не са имали доминантна кола през този сезон във Формула 1, обяви Себастиан Фетел противно на мнението, че в една голяма част от кампанията Скудерията имаше сериозно предимство пред Мерцедес. 

Германецът отново не успя да стигне до титлата, въпреки че измъчи сериозно Люис Хамилтън. Серия от грешки и неизползвани възможности обаче означаваха, че ще трябва да чака за 5-ия си световен триумф поне още една година. 

„Всеки ще има различно мнение, но е напълно правилно да се каже, че имахме много силен автомобил. Не смятам обаче, че разполагахме с кола доминираща над останалите. Резултатите показват, че не може да се говори за доминация“ заяви Фетел пред „Аутоспорт“. 

„На „Спа“ не спечелихме полпозишъна, а победихме в състезанието заради характеристиките на пистата и възможностите, които дава Червената вода. Вярно е, че подобрихме мощността си, което ми даде възможност да притисна Хамилтън. Реално обаче след това Люис бе на една и съща дистанция, така че битката бе оспорвана и не мисля, че можем да говорим за доминация“ обясни германецът. 

„Цялостно обаче не смятам, че бяхме достатъчно бързи. През този сезон отново някои писти не бяха подходящи, допуснахме и грешки и изпуснахме моментите да спечелим много точки. Жалко е, но на някои трасета просто нямахме скоростта на Мерцедес“ каза още Фетел.