Световният шампион Люис Хамилтън с Мерцедес спечели квалификацията преди Гран При на Бразилия във Формула 1 утре. 

Британецът не даде шансове на Себастиан Фетел, докато зад тях се наредиха съотборниците им Валтери Ботас и Кими Райконен. 

Интересно е обаче, пилотите на първа редица ще бъдат разследвани заради гафове по време на битката за по-добра позиция, така че местата им все още не са сигурни. 

Заради очакващия се дъжд всички пилоти излязоха на пистата още в началото, в стремежа да направят бързите си обиколки. 

В крайна сметка Карлос Сайнц, Брендън Хартли, Фернандо Алонсо, Ланс Строл и Щофел Вандорн не успяха да преминат напред. 

На пистата прикапа дъжд, но в крайна сметка не се случи нищо драматично и във втората сесия. Най-интересният момент от нея бе, когато Люис Хамилтън неочаквано блокира Сергей Сироткин и двамата едва не се удариха. Подобно нещо преди това световният шампион направи и с Райконен. 

Шарл Льоклер, Серхио Перес, Естебан Окон, Никол Хюлкенберг  и Сергей Сироткин отпаднаха след Q2, а Хамилтън щеше да бъде разследван. Фетел обаче също направи гаф, след като не спази процедурата, след като бе повикан от ФИА за проверка и се оказа, че е счупил и кантара. 

При първите бързи обиколки в третата сесия Хамилтън изпревари Фетел, Ботас и Райконен, като четиримата бяха събрани в по-малко от 2 десети. Във вторите турове Люис успя леко да подобри времето си, докато зад него не се случи нищо драматично, за да остане начело.