Люис Хамилтън иска да превърне Мерцедес в най-успешния тим във Формула 1, след като вчера спечели в Бразилия и помогна на отбора да спечели 5-а поредна титла при конструкторите. 

„Моята цел е да продължа да помагам на Мерцедес и те да се превърнат в най-успешната марка на всички времена. Гордея се, че съм част от всичко това и се надявам, че ни предстоят още много хубави моменти. Те ми дават кола, с която мога да печеля и аз се опитвам да се справя колкото мога по-добре“ заяви Люис. 

„Аз обаче смятам, че съм просто брънка от цялата верига. Гордея се с всички и техните усилия. Да, имахме проблеми с мотора и гумите и Макс ни изпревари сякаш сме спрели, но след това допусна грешка и това ни изведе на върха“ добави победителят. 

В същото време Хамилтън обяви, че не е изненадан от инцидента между Верстапен и Окон, който му донесе победата на „Интерлагос“. 

„Видях какво  стана и честно казано не се изненадах. Макс винаги е бил агресивен в преследването на останалите и рано или късно щеше да бъде от другата страна“ коментира англичанинът.