Люис Хамилтън завърши по шампионски сезона във Формула 1, след като спечели Гран При на Абу Даби. 

Това бе 11-и триумф за сезона и 73-и в кариерата на англичанина, който поведе в началато, след което смени рано гумите си и остави зад себе си Себастиан Фетел и Макс Верстапен.  

Надпреварата предложи някои интересни съперничества и изпреварвания, докато Фернандо Алонсо остана 11-и в последния си старт за Макларън. 

На старта Хамилтън остана пред Ботас, докато от водещите отбори Макс Верстапен започна лошо и загуби няколко позиции. 

На 9-и завой обаче, Грожан и Хюлкенберг се удариха, Реното на германеца се превъртя на няколко пъти и колата му остана обърната наобратно, но за радост всичко с пилота бе наред. На трасето излезе логично кола за сигурност, след което битката бе подновена. 

Макс опита атака срещу Окон и го изпревари, но французинът контраатакува, а освен това издърпа и съотборника си Серхио Перес и двамата минаха пред холандеца. Битката обаче продължи и след това, като Макс все пак изпревари Перес, а след като още веднъж с Окон размениха позициите си, все пак звездата на Ред Бул зае 7-ото място. 

В 7-ата обиколка Кими Райконен отпадна заради повреда и при виртуална кола да сигурност Хамилтън влезе за смяна на гуми, като сложи най-твърдите суперсофт и се върна 5-и. Още няколко пилоти действаха по същия начин. 

В 9-ия тур Люис атакува успешно Верстапен, който обаче на правата успя да си върне позицията и след това дръпна напред. В челото Ботас имаше аванс от секунда и половина пред Фетел. 

В следващите обиколки не се случи нещо кой знае колко интересно, като Валтери успя да дръпне малко пред Себ, който смени гумите си в 16-ия тур, а веднага след това стратегията му бе покрита и от Ботас, който излезе пред Фетел, но и далеч зад Хамилтън. 

Лидер бе Рикардо, но съотборникът му Верстапен мина първи за смяна от отбора, като излезе 5-и, зад Фетел и Ботас. Дани оставаше на пистата с много добро темпо с износените си гуми, след което обаче се появиха информации, че ще завали дъжд, което бе много интересно. 

В 24-ата обиколка дъждът дойде, но не бе върху цялата писта и смени нямаше. Ериксон отпадна заради повреда в колата, докато Рикардо оставаше лидер, но авансът му пред Хамилтън падна до под 3 секунди. 

Дани мина през бокса чак в 33-ия тур и сложи суперсофт, въпреки очакванията, че може да опита с хиперсофт. Фетел показа отлична скорост и в 35-ата обиколка изпревари Ботас за второто място. Темпото на финландеца определено падна и той бе изпреварен и от Макс, като двамата леко се удариха, докато зад тях с новите си гуми Рикардо бе страшно бърз и също изпревари Ботас, който мина през бокса за втора смяна. 

В челото авансът на Хамилтън падаше, но все още бе над 4 секунди пред Фетел 10 обиколки преди края. Рикардо пък се доближи под 2 секунди от Макс в битката за подиума. Окон пък отпадна с повреда в последния си старт за Форс Индия. 

До края не се случи нищо и Хамилтън отново триумфира пред Фетел и Макс. Рикардо остана 4-и, а в десетката влязоха Ботас, Сайнц, Льоклер, Перес, Грожан и Магнусен.