Най-успешният тим във Формула 1 Ферари също показа новата кола за сезон 2019-а, с която се надява, че най-после ще се върне на върха. 

Себастиан Фетел и Шарл Льоклер представиха SF90 на базата в Маранело, като червеният цвят, който е малко по-тъмен, остава преобладаващ, но по колите има и доста черно, най-вече в долната част. 

„Колата е плод на огромната работа и таланта на всички в Скудерията. Тази година е важна, тъй като празнуваме 90-годишен юбилей. Осъзнаваме отговорността, която носим и това, че трябва да оправдаем очакванията на цялата нация и милионите ни фенове по света” заяви изпълнителният директор Луис Камилери. 

„Миналият сезон бе най-добрият ни от 10 години, но не успяхме да постигнем целта си. Подходихме обаче към новата година с отдаденост и амбиция. Имаме двама страхотни пилоти, които вярвам, че ще ни помогнат да постигнем целите си” добави той. 

Последната титла при конструкторите на Черните кончета е от 2008-а, а година преди това Кими Райконен донесе последният триумф при пилотите, така че чакането за нов триумф определено се проточи доста дълго. 

„Много съм развълнуван и нямам търпение да седна в колата. Вярвам, че сме на правилния път и ще продължим да се подобряваме” заяви Фетел, който ще иска да избегне грешките от миналата година, заради които загуби доста точки и не успя да използва пълния потенциал на автомобила.