Ферари даде надежди на феновете си, че е намерил отговор на проблемите си от Гран При на Австралия и показа отлична скорост в свободните тренировки днес преди състезанието в Бахрейн в неделя. 

Себастиан Фетел и Шарл Льоклер бяха най-бързи и в двете сесии на пистата „Сахир“, като дистанцията между двамата бе минимална – само 0.035 хилядни. Младокът бе пръв в първата тренировка, а лидерът на отбора във втората. 

По-важното обаче бе, че конкурентите от Мерцедес бяха доста назад. Третият Люис Хамилтън бе с изоставане от 6 десети, а съотборникъ му Валтери Ботас бе още малко по-назад. 

Нико Хюлкенберг с Рено успя да заеме 5-ата позиция, като остави зад себе си дори Макс Верстапен с Ред Бул. Кевин Магнусен, Ландо Норис, Ромен Грожан и Дани Квят завършиха десетката, като разликата между първия и десетия бе 1,2 секунди. 

Фетел и Льоклер са амбицирани да покажат, че случилото се в Мелбърн е било случайност, но големия тест за тях ще бъде в събота и неделя, а и не е ясно дали от Мерцедес не крият част от силите си, както често правят. Въпреки всичко обаче, представянето на Скудерията днес бе много позитивно. 

Квалификацията за състезанието е утре от 17:00 часа следобед българско време, а състезанието е в неделя от 18:10.