Във Ферари не са сигурни какво точно трябва да променят, за да се подобрят резултатите след нов разочароващ уикенд. 

В Барселона Скудерията пристигна с подобрен мотор и промени в аеродинамиката, но Себастиан Фетел и Шарл Льоклер останаха едва 4-и и 5-и, което бе много разочароващо. 

„Това бе още една надпревара под очакванията ни. Жалко, че на старта нещата за Себ не се получиха и той загуби позиции. Подобренията по двигателя и аеродинамиката дадоха добри резултати и ние сме доволни от тях, но за съжаление се оказаха недостатъчни“ заяви босът Матиа Биното. 

„Сега трябва да анализираме и да разберем кое не се е получило и защо и на този етап определено нямаме ясен отговор. На правите бяхме на ниво, но слабостите ни са в завоите и върху това трябва да работим. Предстои ни много работа, но не се отчайваме. Настроението в тима е добро и трябва да отговорим“ добави той. 

„В момента на всеки завои не сме достатъчно стабилни и там губим много. Не е само въпрос до притискане. Повече от това и трябва да разберем кой не се получава, което ще отнеме време. Всичко е въпрос на баланс и на концепция на колата. Докато нямаме отговор на проблемите няма как да ги решим“ каза още Биното.