Стюардите в Гран При на Канада излязоха с официално съобщение, относно доводите си да наложат наказание на Себастиан Фетел и да му отнемат победата. 
 
Германецът обаче даде повод за подобно нещо с грешката, която допусна, но въпреки това повече фенове и анализатори смятат, че санкцията е неправилна. Ето и официалното решение, публикувано в Туитър от Алберт Фабрега. 
 
„След преразглеждане на ситуацията стюардите прецениха, че кола №5 (Фетел), която излезе от пистата на 3-и завой, се връща в 4-и по опасен начин, принуждавайки кола №44 (Хамилтън) да излезе от трасето и да направи маневра, за да избегне сблъсък“. 
 
В резултат Фетел получи наказание от 5 секунди и загуби победата, което вбеси както Себ, така и всички във Ферари и феновете на отбора. 
 
„Трябва да си абсолютно сляб, за да смяташ, че може да минеш през тревата и да имаш контрол върху автомобила. Бях късметлия, че не ударих стената. Това не е честно. Какво трябваше да направя?“ беснееше Фетел по радиото, но това не му помогна, въпреки че от Ферари обявиха, че ще обжалват.