Холандският пилот на Ред бул Макс Ферстапен беше най-бърз в квалификацията за място преди утрешното състезание за Гран При на Унгария във Формула 1. Ферстапен направи невероятна обиколка за време 1:14.572 секунди и за първи път в кариерата си печели поул-позишън.

21-годишният холандец има седем победи в кариерата си до момента, но никога не беше тръгвал от първа позиция в квалификациите, както ще се случи утре. На 2-о място остана финландецът Валтери Ботас, а трети е световният шампион Люис Хамилтън.

Хамилтън беше най-бърз в третата тренировка, но по време на квалификацията се оказа, че има проблеми с горивната система и няколко пъти се наложиха корекции, които не му позволиха да разгърне пълния си потенциал.

Холандският пилот стана четвъртият най-млад пилот в историята, който печели поул-позишън. През септември той ще навърши 22 години, а номер 1 в този списък към момента е Себастиян Фетел, който стана най-бърз в Италия през 2008-а година на възраст 21 години и 2 месеца.

Ботас остана с 1:14.590, а на съотборникът му в Мерцедес Хамилтън времето е 1:14.769 минути. Четвъртата позиция е за прогресиращият от кръг на кръг Шарл Льоклер от Монако (пилот на Ферари), който е с време 1:15.043.

Следва другото Ферари на Себастиан Фетел, който остана на 5-о място, а Пиер Гасли (Франция и Ред Бул) и Ландо Норис (Великобритания и Макларън) са на 6-о и 7-о място. Топ 10 се допълва от Карлос Сайнс-младши, Ромен Грожан и Кими Райкьонен (Финландия).