Себастиан Фетел призна, че не е бил в най-добрата си форма през първото половина от сезона във Формула 1, но обеща да се върне по-силен във втората. 

Скудерията остава без победа след първите 12 състезания, а германецът, който трябваше да бъде конкурент на Люис Хамилтън за титлата, изостава сериозно от него и в някои състезания бе засенчен и  от младия си съотборник Шарл Льоклер. 

„Истината е, че не се представих по най-добрия начин. Това е нещо върху което трябва да се концентрирам и да бъда по-силен във втората част от сезона“ заяви четирикратният световен шампион. 

„Последните две състезания бяха малко по-добри, но в началото имах доста трудности. Ясно е, че не сме там, където искаме да бъдем и се опитваме да променим нещата, но невинаги се получава. Със сигурност не ни липсва отдаденост. Просто трябва да запазим спокойствие и да се опитаме да догоним конкурентите,  доколкото можем“ добави той. 

„Големите ни пробеми са в завоите и макар и в Унгария да имахме лек прогрес, той не бе достатъчен. Хубавото е, че настроението в отбора остава позитивно, защото това е важно“ каза още Фетел.