Люис Хамилтън обяви, че не мисли за 6-ата световна титла, въпреки че тя му изглежда гарантирана, след като води със 73 точки пред Валтери Ботас 5 кръга преди края на сезона във Формула 1. 

Британецът се върна на победния път с триумф в Русия и може да триумфира и на теория още в Мексико на 27 октомври. Той обаче не приема нищо за гарантирано предвид сериозното подобрение във Ферари. 

„С напредване на сезона става все по-трудно да постигаме добри резултати. Така че важното е да правим по една стъпка напред, да местим единият крак пред другия, за да не се спънем, мислейки за това, което предстои напред” заяви той. 

„Не мисля за титлата, а се фокусирам единствено върху непосредствената задача, която имам. В момента имаме сериозни трудности, така че целта е просто да съм на ниво всеки един уикенд” изтъкна лидерът на Мерцедес, който е само на 10 победи от абсолютния рекорд на Михаел Шумахер и твърди, че се наслаждава на повишената конкуренция в момента.     

„Впечатляващ е сериозният прогрес на Ферари, което води до здрава битка с тях. Шарл, Валтери, Себ, Макс, Карлос, както и някои от останалите, също се представят много добре. Затова целта е да повиша още повече нивото си. Наслаждавам се обаче на случващото се и сега целта е да спечелим отново още следващия старт” каза още Хамилтън.