Драмата във Ферари отново стана пълна, след като вчера в Бразилия Шарл Льоклер и Себастиан Фетел се удариха и отпаднаха от състезанието. 

С по-новите си гуми младокът изпревари съотборника си, но германецът контраатакува като се стигна до контакт, който извади и двете коли от надпреварата. 

Стюардите разгледаха ситуацията без да налагат наказание, докато двамата пилоти по радиото се обвиниха един друг за случилото се. 

„Изпреварих Себ на първи завой и знаех, че той ще опита контра и той го направи. От външната ми страна имаше достатъчно място, след което към края на правата той започна да ме притиска навътре и бяхме много близо. Докоснахме се и се стигна до това разочарование за отбора. Знам обаче, че ще преодолеем случилото се“ заяви Льоклер. 

Фетел не бе съгласен, но бе и доста лаконичен. „Нямах достатъчно място отдясно, но скоростта ми бе висока и опитах изпреварване. Това е. Жалко е защото не донесохме точки на отбора“ каза Фетел. 

Босът Матиа Биното пък отказа да обвинява някой за случилото се. „И двамата носят вина до някаква степен. Разочарован съм и пилотите също трябва да бъдат заради отбора. Те имаха свободата да се състезават, но също така знаеха, че трябва да избягват подобни глупави грешки. Естествено ще обсъдим ситуацията вътре в отбора, за да уточним какво точно се случи. Ще изясним вътрешните правила, но случилото се със сигурност няма да помогне за добрите отношения между тях“ каза той.