От Ферари заблуждават конкурентите, че са много по-слаби в началото на сезона, обявиха от Мерцедес в навечерието на вторите тестове в Барселона. 

Миналата седмица Черните кончета дадоха доста слаби времена и Матиа Биното обяви, че тимът е много далеч от нивото, на което иска да бъде. Според Сребърните стрели обаче, действителността е много по-различна и в Скудерията просто се правят на „умрели лисици“. 

„По време на тестовете винаги има много неизвестни и те никога не са особено показателни за състоянието на отборите. Много често става въпрос за понижени режими на двигателите, повече количество гориво в колите и всичко това крие истинските възможности“ заявиха от Мерцедес. 

„Никой не иска още преди началото на сезона всички да смятат, че е по-бърз, отколкото всъщност е. Във Ферари определено използваха занижен режим на моторите в сравнение с Хаас и Алфа Ромео и ние не знаем защо бе така. Смятаме обаче, че в Мелбърн в челото ще бъде много оспорвано, а и в средата на колоната. Времената на тестовете не са без значение, но трябва да можеш да ги тълкуваш добре“ добавиха от отбора. 

От днес до петък отборите ще направят последните си проби преди началото на кампанията, като очакванията са този път да има доста повече яснота за състоянието на тимовете.