Световният вицешампион Аржентина победи Колумбия с 5:4 след изпълнение на дузпи и се класира за полуфиналите в турнира по футбол за Копа Америка. Редовното време на мача завърши 0:0.

Според регламента при равенство се изпълняват директно дузпи и няма продължения. Такива ще има само на финала на 4 юли. Карлос Тевес отбеляза победната дузпа за Аржентина, след като Лукас Билия и Маркос Рохо пропуснаха от бялата точка.

Срещата започна с минута мълчание в памет на бащата на легендата Диего Марадона, който почина ден преди двубоя.
Аржентина доминираше през по-голямата част на мача и имаше 75 процента притежание на топката през първото полувреме. Вратарят на Колумбия Давид Оспина беше с основен принос за нулевото равенство, след като спаси няколко положения, а и на два пъти гредите му помогнаха.

Стражът на Аржентина Серхио Ромеро направи първото си спасяване в мача едва в 67-а минута. Съотборниците му доминираха в последните минути, но направиха три пропуска. Евер Банега уцели греда в 78-а минута за Аржентина.

Двата отбора отбелязаха при първите си три дузпи, след което за Колумбия пропусна Луис Муриел. Есекиел Лавеци даде преднина на аржентинците, а Едвин Кардона направи 4:4.

Последваха неточни удари на Хуан Сунига и Джейсон Мурийо за Колумбия, както и на Билия и Рохо за Аржентина. Накрая Карлос Тевес беше точен за 5:4, за да донесе победата на своя тим.

Световният вицешампион ще играе на полуфиналите с победителя от мача между Бразилия и Парагвай. Другата полуфинална двойка е Чили срещу Перу.

Тимът на Аржентина, който миналата година загуби с 0:1 от Германия на финала на Мондиал 2014 в Бразилия, ще се опита да спечели първи голям трофей за последните 22 години.