Както се очакваше Гарет  Саутгейт удължи договора си като селекционер на Англия до лятото на 2022-а година, след като през тази година класира тима за полуфинал на световното първенство за първи път от 1990-а година. 

Още вчера се появиха информации, че специалистът се е договорил да продължи да води националния тим и днес бе потвърдено, че това се е случило. Помощникът му Стив Холанд също остава с него. 

„Щастлив съм, че ще мога да водя Англия на следващите два големи турнира. Да заемам този пост е невероятна привилегия и чест. Обединението на нацията зад националния отбор през това лято бе нещо специално и за мен ще бъде страхотно да видя докъде може да стигне този млад отбор” заяви Саутгейт, който получи и солидно увеличение на заплатата си и вече ще прибира по 3 милиона паунда на година. 

„За нас оставането на Гарет с по-дълъг контракт винаги е било приоритет. Той ни върна вярата, че Англия може да бъде конкурентен тим на най-високата сцена. Освен това е огромен посланик на нашата организация” заяви изпълнителният директор на ФА Мартин Глен. 

Следващата седмица Англия гостува на Хърватия в мач от Лигата на Нациите, а дни по-късно тимът ще направи визита и на Испания в опит да си отмъсти за поражението от иберийците с 1:2 миналия месец.