Уейн Руни обяви, че няма да забрави последното си участие за Англия. Снощи той се появи от пейката и записа 120-и мач за Трите Лъва, като бе изпратен подобаващо от феновете на „Уембли“. 

Англичаните победиха САЩ с 3:0 в контрола и въпреки че ветеранът не успя да се разпише прие случилото се много емоционално и бе силно развълнуван след двубоя. 

„Да бъда на „Уембли“, пред нашите фенове, които бяха страхотни и ме посрещнаха невероятно, е момент, който дълго ще помня. Това се случва за първи път и се надявам, че следващите години и други играчи ще изпитат това, което изпитах аз и ще бъдат почетени за кариерата си в националния отбор“ заяви Руни. 

„Беше страхотно да съм с момчетата през тези дни. За съжаление не успях да вкарам, но въпреки това тимът игра отлично и това е прекрасен начин да завърша кариерата си за националния отбор“ добави той. 

„Вярвам, че така се показва голямо уважение към тези, които са оставили своя отпечатък в отбора и съм сигурен, че ще се случи отново. Помолих Хари (Кейн) да ми даде наградата и се надявам, че след 10 години аз ще бъда този, който ще му върне жеста“ каза още Руни. 

Той  игра на 6 големи турнира с Англия и макар и никога тимът да не успя да прескочи 1/4финалите, той се превърна в най-добрия реализатор за отбора с 53 попадения.