Духът на ФА Къп е жив! Два отбора от Висшата лига на Англия отпаднаха от доста по-нискоразредни съперници още в 3-ия кръг на турнира, в който се включиха елитните тимове. 

Четвъртодивизионните Олдъм и Нюпорт постигнаха впечатляващи победи, след като шокираха съответно Фулъм и Лестър. 

На „Крейвън Котидж“ лондончани загубиха с 1:2  при това, след като допуснаха обрат в резултата. 

Денис Одой даде аванс на Котиджърс в началото на второто полувреме, но Сам Стъридж, който играе под наем в Олдъм от Борнемут, изравни от дузпа в 76-ата минута. 

Малко след това Александър Митрович пропусна от бялата точка наказателен удар за домакините, което се оказа решаващо, тъй като Калъм Ланг реализира в 88-ата минута с глава и осигури сензацията. 

Друг отбор от Лига 2 Нюпорт постигна идентична изненада, след като победи Лестър също с 2:1 на своя „Родни Парейд“. Домакините поведоха с гол на Джамил Мат с глава в началото, но Рашид Гезал изравни 8 минути преди края. 

До преиграване не се стигна, тъй като Марк Олбрайтън игра с ръка в наказателното поле и Предрейг Амънд осигури победата на Нюпорт от бялата точка, която бе първа срещу елите съперник в турнира от януари 1964-а. 

Останалите резултати от деня: Милуол – Хъл Сити 2:1, Престън – Донкастър 1:3, Куинс Парк Р – Лийдс 2:1, Шефилд Юн – Барнет 0:1, Уокинг – Уотфорд 0:2.