Закъсалият сериозно във Висшата лига тим на Хъдърсфийлд Таун се раздели с мениджъра Дейвид Вагнер след серията лоши резултати. Това става по взаимно съгласие. 

47-годишният наставник пое Териерите през ноември 2015-а и през лятото на 2017-а ги класира за английския елит, което бе голяма изненада. Още по-неочаквано обаче бе тяхното оцеляване през миналата кампания, когато завършиха 16-и. 

През този сезон обаче, тимът спечели едва 11 точки от първите 22 мача, като се закотви на дъното и е на цели 8 точки от оцеляването. Серията от 8 загуби и 1 равен накара шефовете да действат. 

„Първо искам да благодаря на Дейвид за всичко, което постигна за тези 3 години и половина в Хъдърсфийлд Таун. Под негово ръководство постигнахме нещо, което надмина и най-смелите ми мечти като президент и фен. С него създадохме спомени завинаги. Нямах намерение да го уволнявам, но той дойде при мен и изрази желание да получи почивка от футбола. Обсъдихме всички варианти и сега смятаме, че е правилния момент за се разделим. Това е тъжен ден, но трябва да мислим за бъдещето“ заяви президентът Дийн Хойл. 

Бившият капитан на Хъдърсфийлд Марк Хъдзън, който води отбора на клуба до 23 години, ще бъде начело за предстоящия двубой срещу Манчестър Сити през уикенда.