УЕФА започна разследване на расисткия скандал от снощната евроквалификация между Черна гора и Англия, играна в Подгорица.

Гостите спечелиха с 5:1, а след мача от Английската футболна асоциация подадоха жалба в Нион заради маймунски звуци, отправени от трибуните по адрес на Рахийм Стърлинг, Дани Роуз и Калъм Хъдсън-Одой.

Случаят ще бъде разгледан от Дисциплинарната комисия на 16 май. Черногорците ще понесат санкция и заради факли, хвърлени предмети, блокиране на стълбите между трибуните.

"Трябва да има сурова санкция. Не само двама-трима души, които правеха тези неща, а да се понесе колективна санкция. Трябва да има наказание, без значение коя е нацията. Ако феновете ти скандират расистки обиди, трябва да бъде затворен целият стадион", коментира Стърлинг пред ББС.

Двата отбора са в квалификационна група "А", където се намират още България, Чехия и Косово. След първите два кръга островитяните са лидери с пълен актив от 6 точки, ние имаме 2 точки, Черна гора и Косово са с по 1 т. Чехите са с нулев актив, но са изиграли само един мач - 0:5 от "Трите лъва" на "Уембли".