Челси успя да се класира за 1/16-финалите на ФА Къп,след като надделя с 2:0 над Нотингам Форест на своя "Стамфорд Бридж".

В този мач мениджърът на домакините Франк Лампард даде шанс на някои от резервите, като в състава личаха имената на Миши Батшуай, Педро, както и Калъм Хъдсън-Одой.

Макар и с промени в състава "сините" бяха по-добрият отбор в този сблъсък и в крайна сметка закономерно стигнаха до успеха в него и продължават напред в турнира.

Още в 6-ата минута отборът стигна до аванс в резултата след попадение на Хъдсън-Одой, който бе намерен от Педро в наказателното поле, а след това финтира противников футболист и с хубав удар в близкия ъгъл успя да реализира.

В 32-ата минута Хъдсън-Одой стреля силно, а стражът на гостите боксира топката, но тя попадна право в тялото на Баркли и след този щастлив рикошет лондончани удвоиха своя аванс в резултата. 

До почивката така и нямаше повече попадения.

Второто полувреме започна активно за лондончани и в 59-ата минута Баркли можеше да вкара второто си попадение в срещата, но ударът на Баркли с глава бе спасен от противниковия вратар.

В 68-ата минута гостите вкараха попадение, което обаче не бе след преразглеждане на ситуцията чрез VAR.

До самия край нямаше повече голове.

Челси - Нотингам 2:0
1:0 Хъдсън-Одой 6
2:0 Баркли 32

Челси: Кабайеро, Томори, Кристенсен, Емерсон, Джеймс, Ковачич (69 - Маунт), Жоржиньо, Баркли, Педро (76 - Лампти), Хъдсън-Одой, Батшуай

Нотингам: Смит, Фигейредо (46 - Беналуан), Доусън, Дженкинсън, Рибейро, Адома, Ятес, Семедо (69 - Форнах), Карвальо, Джонсън, Михтен