Селекционерът на Италия Роберто Манчини разказа за подготовката на тима за предстоящите европейски квалификации срещу Финландия на 23-и март в Удине и срещу Лихтенщайн на 26-и март в Парма. След пропуснатото Световно първенство в Русия през миналото лято, Скуадра адзура няма алтернатива в битката за място на Евро 2020.

"Италия е длъжна да победи и в двата предстоящи мача, казва Манчини, цитиран от Football Italia. Особено значение има първата среща, когато е важна мотивацията и нашата настройка. Ние трябва да се подготвим за тези две срещи, защото ако ги поднецим, може да се случи всимчко. Финландия е отбор, който се намира в много добър тонус и мачът с тях със сигурност няма да бъде разходка.

Попитан защо в отбора е повикан Фабио Куалярела, който е на 36 години, Манчини отговори: "Защо съм повикал Куалярела ли? Ами той продължава да вкарва голове и няма начин да не му се обадя. Да, не е в първа младост, но смятам, че Фабио все още може да ми помогне, а и на отбора също.

През този сезон опитният нападател има 29 мача и 21 гола за Сампдория, а също така и 7 асистенции. Той е лидер при голмайсторите в първенството, изпреварвайки Кристиано Роналдо и Кшищоф Пьонтек с по 2 гола.