Отборът на Аталанта вече мечтае за Шампионска лига, след като победи като гост с 2:1 Наполи в среща от 33-ия кръв в Серия "А".

С тази победа, Аталанта събра актив от 56 точки на петата позиция, докато Милан е четвърти със същия брой. Наполи остава на второто място с 67, на 20 от коронования за осми пореден път Ювентус.

Мачът не започна по най-мечтания начин за домакините, след като в 13-ата минута Влад Кирикеш се контузи сериозно и трябваше да напусне терена. 9 минути след това те имаха претенции за игра с ръка на Алехандро Гомес в наказателното поле, но не получиха желаната дузпа

Резултатът беше открит в 28-ата минута от "небесносините", когато белгийското крило Дрис Мертенс засече хубав пас в наказателното поле и директно стреля, като не остави никакви шансове на вратаря за 1:0.

В 69-ата минута бергамаските възстановиха равенството. Дуван Сапата заби топката в левия ъгъл, след като шутира мощно от воле, засичайки центриране. Само минута по-рано Дрийс Мертенс пропусна да покачи на 2:0 за Наполи.

В 80-ата минута Сапата изведе Марио Пашалич на чудесна стрелкова позиция. Колумбиецът проби през центъра в наказателното поле и макар да загуби равновесие, успя да подаде вляво зад гърба на защитник. Така той се отскубна от пазачите си, а след това интелигентно подаде зад гърба си, за да може Пашалич да отбележи на празна врата - 1:2.

В 88-ата минута Хосе Кайехон можеше да донесе точка на Наполи, когато стреля към долния ляв ъгъл. Вратарят Пиерлуиджи Голини обаче реагира с великолепно спасяване за да остави точките за гостите.