Златан Ибрахимович потвърди, че се връща в Италия и макар и да не назова името на новия си клуб, по всичко изглежда, че това ще бъде Милан. 

„Ще играя в клуб, който трябва отново да започне да постига успехи и ще възродя историята му. Ще се видим скоро в Италия“ заявява Ибра пред списание „GQ“. 

„Това е единственият начин да намеря правилния начин, за да изненадам отново хората. Не става въпрос просто за избор на отбор. Има и други фактори, които са важни, сред които са интересите на семейството ми“ добавя той. 

Наполи, Болоня и Рома са другите отбори, свързвани  с Ибрахимович, които също имат титли на Италия и попадат в графата „нуждаещи се от възраждане“, но Милан изглежда най-вероятен. Нападателят е свободен агент след раздялата с ЛА Галакси, но макар и на 38 не смята да спира с футбола. 

„Има играчи, които играят футбол и такива, които мислят за футбола. Затова когато някой измисли нещо различно, останалите могат само да го следват. Аз искам да правя разликата и да съм най-добър във всяко едно отношение. Щастлив съм от престоя си в Галакси, но е факт, че в Америка все още не са на нивото, на което трябва да бъдат“ изтъква още Златан.