Cемейството на безследно изчезналия аржентински футболист Емилиано Сала ще започне собствено разследване и операция по издирването на самолета, на чийто борд се е намирал младият мъж, съобщи днес вестник Дейли Мейл.

Вчера претърсвания на района на предполагаемата катастрофа на лекомоторния самолет Пайпър Малибу 46 с помощта на два плавателни съда. Пари, за да продължи издирването, ще се набират чрез сайта GoFundMe, който е специализиран в събирането на средства за такива кампании. За по-малко от 24 часа са събрани над 300 хиляди евро, като тази сума е дарена от около 3800 човека.

В кампанията се включи и младата звезда на френския футбол Килиан Мбапе, който е дарил около 30 000 евро. Самолетът с пилот Дейв Ибътсън се загуби от радарите на 21-и януари, след като машината излетя от Нант и трябваше да се приземи в Кардиф. Но по време на полета се загуби от радарите точно над Нормандските острови.

28-годишният аржентинец Емилиано Сала премина от Нант в Кардиф през тази зима, като целият щаб на уелсците в продължение на няколко месеца се изреди да го наблюдава.