Един от най-добрите приятели на Лео Меси – Дани Алвеш, също се разграничи от думите на петкратния носител на Златната топка, че турнирът Копа Америка е бил предварително уговорен да бъде спечелен от Бразилия.

На финала снощи "селесао" победи с 3:1 Перу, за да триумфира, а асът на Барселона отправи тежките обвинения след победата над Чили (2:1) в спор за бронзовите медали. Преди това звездата на Аржентина заяви, че отборът му не е получил две дузпи в 1/2-финалния дуел с бразилците.

"Не съм съгласен с думите на Меси. През цялото време се трудехме и бяхме професионалисти, за да извървим целия път. Спечелихме Копа Америка напълно заслужено. Не сме длъжни да обръщаме внимание на другите, дори да става въпрос за Лео", заяви Алвеш, за когото това беше рекорден 40-ти трофей в кариерата му.

По-рано селекционерът на Бразилия Тите и защитникът Маркиньос също не се съгласиха с Меси, който може да получи тежко наказание заради изказването си

Припомняме, че Алвеш и Лео бяха съотборници в Барса в продължение на осем години и заедно спечелиха всички възможни титли на клубно ниво. Именно 36-годишният защитник беше един от първите, който се опита да успокои гения след 1/2-финала между Бразилия и Аржентина (2:0).