Белгийската полиция арестува двама души, единият от които футболен мениджър като част от международна схема за пране на пари и корупция, които са разследвани във футболните среди. Белгийски прокурори обявиха, че във вторник и в сряда са извършени няколко проверки и обиски в Монако, Белгия и Лондон. Полицията в Брюксел работи в съвместна структура за разследване с колегите си от Монако и Великобритания.

Уточнява се, че помощникът на един от мениджърите е арестуван в района на Валония, съвсем близо до Лиеж. Федералната прокуратура на страната не даде кой знае какви детайли за седемте обиска и претърсвания, които са направени. Но се уточнява, че те са свързани с първата вълна от претърсвания през април, когато белгийската полиция нахлу в офисите на Андерлехт и на Белгийската футБолна федерация.

Но пък този казус за момента не е свързан с масивния корупционен скандал, обгърнал целия белгийски футбол миналата година. Тогава бяха задържани и прибрани в арести и затвори доста хора при 57 проведени специализирани акции в страната и Европа, когато за уреждане на мачове с цел незаконно забогатяване и финансови измами беше посочен сръбски мениджър за основен организатор.