Офанзивният полузащитник на германския национален отбор Марко Ройс вярва, че много хора в родината му са се надявали на провал на тима на Световното първенство.-

"Струва ми се, че в Германия има хора, които биха искали да видят нашето поражение още в груповата фаза. Въпреки това, имахме чудесни шансове да вкараме, което не можеше да бъде пренебрегнато. Трябваше да спечелим, направихме го.

Фаворитите има трудни моменти на Световното първенство досега и това е вярно. Видяхме много такива мачове, например Испания срещу Иран. Испанците спечелиха само с 1:0. Тук много играчи играят със страст и сърце. Може би заради такива усилия, така наречените "малки" отбори ни причиняват толкова много проблеми. Те са перфектно организирани в защита и много подготвени да контраатака. За мен това е знак за добро ниво на шампионата.

Шведите в крайна сметка играеха много здраво в отбрана. Просто трябва да имате търпение, опитайте се да минимизирате пропуските и ускорете в точното време. Разбира се, все още имаме потенциала да се подобрим. Мисля, че направихме първата стъпка в правилната посока и погледнахме към бъдещето", заяви Марко Ройс.