Звездата на Питсбърг Пенгуинс Евгени Малкин стигна 1000 точки в кариерата си, а Пингвините сразиха шампиона Вашингтон с 5:3 в поредния си мач. 

Руснакът се отчете с 2 асистенции и се превърна в 88-ия играч, който стига тази граница, като бе аплодиран и от легендата Марио Лемьо, който бе на трибуните. 

„Това е лудост! Израстнах в малък град и никога не съм си представял, че ще играя  НХЛ, а ето, че сега имам 1000 точки! Това е специален момент, а още по-хубавото е, че спечелихме“ заяви Малкин. 

Сидни Кросби вкара 2 шайби, като домакините избухнаха във втората третита, когато реализираха 3 гола в рамките на 107 секунди и взеха контрола върху мача. 

Те успяха да спечелят за 6-и път в 8 мача и спряха серията са Кепиталс от 7 поредни победи. Шампионите все пак са лидери в дивизия Метрополитън с 89 точки, но Питсбърг вече е с 85. Между тях е НЙ Айлендърс с 87. 

Останалите резултати: Бъфало – Далас 0:2, Кълъмбъс – Бостън 7:4, Монреал – Детройт 3:1, Сейнт Луис – Аризона 3:1, Уинипег – Сан Хосе 4:5, Калгари – Ню Джърси 9:4, Анахайм – Нешвил 3:2.