Хокеистите на Сейнт Луис завързаха интригата във финала за купа Стенли, след като надвиха Бостън с 3:2 след продължение и изравниха в серията на 1-1. Сега предстоят два мача в залата на Блус. 

Това бе първи успех за тима във финалните в историята след 13 поредни поражения. Отборът бе загубил с 0-4 в предишните си 3 финала,  а освен това отстъпи на старта и на тази серия, но сега най-после спечели. 

За разлика от първия мач в този гостите бяха по-активният тим през цялото време, като ударите бяха 37-23. В първата третина паднаха головете в редовното време, като Бостън на два пъти повеждаше. 

Чарли Койл и Йоаким Нордстрьом вкараха с удари през краката на вратаря Джордън Бинингтън, но Робърт Бортузо и Владимир Тарасенко успяха да изравнят за Блус. Последваха 40 сухи  минути, въпреки че 2 минути преди края гостите удариха греда, преди решаващия момент. 

3:51 минути след началото на продължението Карл Гунарсон остана сам на синята линия и със страхотен удар в горния десен ъгъл донесе успеха и спря серията на Брюинс от 8 поредни победи. Пред Тука Раск имаше нападател на Блус, така че стражът не видя къде е насочена шайбата. 

„Карл стреля в гредата в третата третина и преди продължението ми каза, че иска само още един шанс. Бях доволен да чуя това, защото очевидно се чувстваше добре“ заяви треньорът на Сейнт Луис Крейг Берубе, чийто тим отговори подобаващо след поражението в първата среща.