Интер – Кротоне, мач от 12-ия кръг на Серия "А", стадион: "Джузепе Меаца", начало: 19.00 часа наше време

Групата на Интер за мача:

Вратари: Хаданович, Карисо, Берни

Защитници: Андреоли, Ранокия, Сантон, Мурийо, Миранда, Д’Амброзио, Нагатомо

Халфове: Мело, Марио, Кондогбия, Банега, Гнукори, Брозович, Перишич, Кандрева

Нападатели: Икарди, Йоветич, Биабиани, Едер, Барбоса

Гледайте мача на живо тук!

Прогноза на Gol.bg:

Интер ще търси задължителна победа при домакинството си на новака в Серия "А" Кротоне. Това ще е официален дебют в Серия "А" за временния треньор на "нерадзурите" Стефано Веки. Спецът, който води Примаверата на миланци, загуби първия си мач, начело на отбора – 1:2 от Саутхямптън в Лига Европа.

За днешната среща Веки няма да може да разчита на трима свои футболисти. Гари Медел е наказан, с контузии са Родриго Паласио и Кристиан Ансалди. В групата той включи бразилския талант Габриел Барбоса-Габигол. Бившият треньор Франк де Бур не разчиташе особено много на младока, защото твърдеше, че "не е готов за игра". За гостите пък аут е Адриан Стоян, който е с травма.

Това ще бъде първи мач в историята между Интер и Кротоне. В миналия кръг новакът постигна първа победа, след като надделя с 2:0 над Киево у дома,  но въпреки това продължава да е на последната 20-та позиция с едва 5 точки. На всички е ясно, че "нерадзурите" се намират в отчайваща форма и тотално разочароват с представянето си от началото на сезона.

Даже победата с 2:1 над Ювентус в Дерби д’Италия не може да заличи кризата на "Джузепе Меаца" и отборът се намира на незавидното 12-то място с 14 т. – четири успеха, две равенства и цели пет загуби. Нашата прогноза обаче е, че днес Интер ще спечели. Всякакъв друг резултат ще бъде смятан за нов провал.

Прогноза: Интер – Кротоне 2:0