Интер и Лука Модрич се разбраха за личния договор на хърватския национал и остава Реал Мадрид да даде зелена светлина за трансфера. Това твърди италианският журналист Фабрицио Романо.

Интересът на "нерадзурите" към 32-годишния полузащитник не е тайна и самият той вече е говорил с треньора Лучано Спалети. Модрич е харесал и ролята си, която специалистът ще му възложи в отбора.

Сега остава Реал да се съгласи да се раздели с още една звезда това лято, след като продаде Кристиано Роналдо на Ювентус за 112 милиона евро. За целта утре хърватинът ще се срещне с президента на европейския клубен шампион Флорентино Перес. Той ще помоли строителният магнат да го пусне да продължи кариерата си на "Джузепе Меаца".

По неофициална информация, двамата имат джентълменско споразумение, при което Перес трябва да разреши на Модрич да си тръгне от "Сантяго Бернабеу". Преди няколко дни Corriere della Sera съобщи, че халфът първоначално ще премине в Интер под наем срещу 15 млн. евро. Следващото лято италианският клуб ще е длъжен да го откупи срещу още 25 млн. евро. 

Модрич играе за Реал от 2012 г., когато беше купен от Тотнъм за 35 млн. евро. С мадридчани той спечели Шампионска лига четири пъти, по веднъж титлата и купата на Испания, има по три Суперкупи на УЕФА и Световни клубни първенства, както и две Суперкупи на Испания.